Foto: Bildbyrån

Hammarby IF krossade Cukaricki på Tele 2 Arena med 5-1. Därmed är ”Bajen” nu klara för nästa runda i Europa Conference League, där man nu fått sin motståndare.

Under gårdagen var Hammarby tvingat till att vinna med två mål eller mer för att skaffa sig ett läge att gå vidare i Europa-spelet. I den första av två matcher så förlorade Bajen med 3-1 borta mot serbiska Cukaricki.

Men igår var det andra bullar. Hammarby kom ut i ruskig fart framför de drygt 8000 åskådarna på läktaren. Efter dryga kvarten tog de grönvita ledningen genom wingbacken Mohanad Jeahze. Astrit Selmani kunde sedan utöka ledningen till 2-0 efter en läcker chipp innan Björn Paulsen nickade in 3-0 precis innan halvtidspaus och helt plötsligt var Hammarby vidare till nästa omgång efter en drömhalvlek.

I den andra halvleken reducerade sedan Cukaricki till 3-1 och utjämnade därmed det totala resultatet i dubbelmötet, och Hammarby såg skakigt ut. Men när cupmästarna behövde det som mest så klev den 17-årige talangen Williot Swedberg fram och sköt dit 4-1 efter en fin aktion.

Astrit Selmani gjorde sedan sitt andra mål i matchen till 5-1 och fastställde därmed slutresultatet. I och med den häftiga vändningen från Hammarbys sida så avancerar man nu till den sista omgången i Europa Conference League. Hammarby ställs nu mot Basel i nästa omgång, ett Basel som är desto mer erfaret från Europa-spel genom åren.

Även IF Elfsborg tog sig vidare till nästa omgång efter seger i dubbelmötet mot bosniska Velez Mostar. Elfsborg kommer att ställas mot det nederländska storlaget Feyenoord i nästa omgång.