Foto: Bildbyrån

NENT Group kommer att styra de flesta skidsändningarna från och med den kommande säsongen. Nu har man fortsatt värva stjärnnamn till sin trupp, då Ludvig Holmberg ansluter från Expressen.

Hösten och vintern består för många svenskar av helgmorgnar med längdskidor och alpint, sedan decennier tillbaka. Under lång tid så har det varit Vinterstudion i SVT som stått för sändningarna, men från och med säsongen 2021/22 så kommer Viaplay att visa längdskidåkningen och alpina skidåkningen.

Sedan tidigare har NENT Group (som äger rättigheterna) presenterat stora namn inom sporterna, däribland Johanna Ojala, Frida Hansdotter och Anna-Karin Strömstedt samt programledaren Peter Jihde.

Nu kan ännu ett nytt ansikte förgylla sändningarna på Viaplay när man värvat Ludvig Holmberg som ny reporter. Han har arbetat på SportExpressen i 13 år och varit mest inbiten i längdskidåkningen i drygt tio år. Han har även verkat som krönikör och nyhetschef.

Men nu blir det andra bullar. NENT Group presenterar Holmberg som ny stjärnreporter för att följa Världscupen på nära håll med början nu i vinter.