Foto: Bildbyrån

Stina Nilsson väljer att sluta med längdskidåkning för att istället satsa på skidskytte.

Efter att ha vunnit 12 mästerskapsmedaljer väljer skidåkaren Stina Nilsson att lämna längdskidåkningen och satsa på skidskytte. Nilsson slog igenom när vid OS 2014 tog en bronsmedalj tillsammans med Ida Ingemarsdotter. Under årets säsong har Nilsson till stora delar inte kunnat tävla på grund av en skada.

Nilsson avslöjade nyheten att hon skulle byta sport på hennes instagram. För skidlandslaget betyder det att man tappar en av sina stora stjärnor samtidigt som skidskyttelandslaget får in en av världens snabbaste tjejer till sitt landslag.

I ett pressmeddelande skriver Stina Nilsson så här.

– Min grundtanke var att köra längdskidor ett OS till och sedan byta efter säsongen 2022. Men på grund av min skada har jag fått mycket tid att tänka och provskjuta och jag känner att jag verkligen inte vill vänta längre. Det är alldeles för roligt för det.

Jag tror att skidskyttarna och jag kan ha ett enormt utbyte av varandra. Jag kan säkert vara en bra sparringskompis på intervallpass, medan jag själv har tonvis med saker att lära av dem på vallen. De är ju proffs.

Det ska bli spännande att se hur Nilsson kommer att klara sig som skidskytt. Nästa skidskytte-VM hålls i slovenska Pokljuka mellan den 11 februari till 21 februari 2021.