Foto: Bildbyrån

Coronaviruset har stängt ner samtliga proffsligor i fotboll på obestämd tid. Här kommer en lista på de 10 största namnen vars kontrakt går ut i sommar.

 

1. Giorgio Chiellini – Juventusförsvaren Chiellini börjar bli till åren men är fortsatt en fantastisk spelare, chans till att han stannar kvar ytterligare en säsong hos Juventus 65%.

2. Willian – Gör sin sjunde säsong i Chelsea och har gjort en fin säsong i ett Chelsea som håller på att bygga nytt. Chelsea vill nog gärna signa upp Willian ytterligare ett par säsonger, men frågan är om Willian inte är lite sugen på en ny klubbadress. Chans att stanna kvar 35%.

3. Edinson Cavani – Stora skadeproblem för Cavani samtidigt som andra storstjärnor tar plats i anfallet gör att detta troligen blir Cavanis sista säsong i PSG. Chans till att stanna kvar 5%.

4. Dries Mertens – Har spelat i Napoli sedan säsongen 2013/2014, denna säsong har han dock fått mindre spelminuter och nu är känslan att Mertens har gjort sitt i Neapel. Chans till att stanna kvar 20%.

5. ​Thiago Silva – Kom till PSG tillsammans med Zlatan Ibrahimovic, frågan är om detta blir den sista säsongen vi får se av Silva i Europa. Chans till att stanna kvar 25%.

6. Mario Götze – Har en stökig säsong bakom sig med Götze endast har spelat 90minuter vid ett tillfälle under säsongen. Frågan är om inte Götze sneglar mot nya äventyr i ett nytt land. Chans att stanna kvar 25%

7. Zlatan Ibrahimovic – Kom in som en frälsare i Milan med målet att ändra inställningen i klubben, nu ser det ut som Milan väljer att bygga nytt och då är det tveksamt till att man vill ha kvar den 38 åriga ikonen som forward i klubben. Chans att stanna kvar 25 %.

8. Jose Callejón – Sitter på ett utgående kontrakt med Napoli där känslan är att Napoli vill minska forwardens lön, kommer Callejón verkligen gå med på detta? En flytt till USA eller tillbaka till Spanien är det jag tror kommer hända. Chans till att vara kvar i klubben 30%.

9. Hatem Ben Arfa – Korttidskontrakt efter att ha flyttat från Rennes. Frågan är hur många matcher det kommer att bli för Valladolid med tanke på coronaviruset. Chans till att vara kvar i klubben 20%.

10. Pedro – Skador har stört stora delar för säsongen i Chelsea. Nu sitter han på ett utgående avtal och mycket tyder på att det blir nya äventyr för spanjoren efter sommaren. Chans till att stanna kvar i klubben 20%.