Foto: Bildbyrån

En av Sveriges stora stjärnor inom längdskidåkning, Linn Svahn, kommer att missa OS i Peking. Detta meddelar sprintstjärnan för SportExpressen.

I februari så kommer OS i Peking att sättas igång där många svenska medaljhopp finns. Men med drygt tre månader till OS-starten så kommer ett tungt besked. Ett av Sveriges stora medaljhopp inom längdskidåkningens sprint, Linn Svahn, tvingas se OS från tv-soffan.

Till SportExpressen meddelar 21-åringen att hon missar de Olympiska Spelen i Kina. En axelskada sätter stopp för svenskan i tävlingen. Huvudpersonen själv berättar att hon har burit på hemligheten sedan hon opererade axeln för två månader sedan. Men nu berättar hon alltså om det tunga beskedet och hur det var efter operationen.

– Direkt när jag vaknade fick jag höra: Du kommer inte att åka OS i vinter”. Jag var nog inte riktigt medveten om att beskedet skulle vara så självklart. Att det definitivt inte blir något OS. Det har tagit mig ett tag att förlika mig med läget som det är, säger hon till Expressen.

Axelskadan som sätter stopp för Linn Svahn i OS kom under förberedelserna inför VM i februari i år och har alltså hållit i sig hela året.

Linn Svahn är en av de stora sprintstjärnorna inom skidsporten. Hon vann hela sprintcupen i världscupen för två säsonger sedan och har totalt elva världscupsegrar.