Foto: Bildbyrån

Borussia Dortmund hade inga problem med att slå bottenlaget Paderborn på bortaplan under söndagen. Storlaget vann till slut med 1-6 efter att samtliga mål kom i den andra halvleken.

Succénorrmannen Erling Braut Håland saknades i Dortmunds trupp till matchen efter att han skadat sig i seriefinalen mot Bayern München i tisdags. Trots det blev det inga problem för tabelltvåan att ta sig an jumbon Paderborn.

Hemmalaget Paderborn stod dock emot en hel halvlek innan omåkningen skedde. Dortmund hade svårt att skapa några riktigt heta chanser mot Paderborn-målet i den första halvleken men kom ut som ett helt annat lag i andra halvlek. Efter tolv minuter av den andra halvleken hade bortalaget 0-2. Strax efter reducerade Paderborn på straff efter att Emre Can blivit avblåst för hands i straffområdet. Uwe Hünemeier tog säkert hand om straffen.

Men bara två minuter senare hade Dortmunds underbarn Jadon Sancho gjort sitt andra mål för dagen och efter det handlade det bara om de gula. Med tre mål de sista sju minutrarna visade Dortmund att de var storleken större. Slutresultatet skrevs till 1-6.

Målskyttar:
Paderborn: Uwe Hünemeier

Dortmund: Jadon Sancho 3, Thorgan Hazard, Achraf Hakimi, Marcel Schmelzer.