Det är klubben själva som bötfäller den danske stjärnan Pione Sisto efter att han ska ha brutit mot karantänreglerna i Spanien. Detta efter att han tagit sin bil och kört hela vägen hem till Danmark under den rådande coronapandemin. Nu straffas han med den högsta bötessumman i klubbens historia. 640 000 kronor ska Sisto betala för att han bröt mot reglerna. 

Det var för två månader sedan som den spanska ligafotbollen avbröts till följd av coronaviruset. Celta Vigo valde då att beordra sina spelare att stanna i Spanien. Något som den danske stjärnan Pione Sisto valt att strunta i och satte sig i sin bil och körde hem till Danmark.

Pione Sisto fick redan i slutet av April böter av den spanska myndigheten på 6 500 kronor för att han lämnade landen trots att det rådde karantän i landet. Nu kommer också nästa böter och det från Celta Vigo.

Klubben som sedan en tid tillbaka har kunnat börja träna igen har hittills genomfört sex träningspass som Pione Sisto inte kunnat delta i på grund av att han är hemma i Danmark. Något som fått klubben att agera och ge honom böter på 650 000 kronor.

– Pione Sisto har ett problem, men det är ett problem som vi inte kan prata om säger klubbens ordförande Carlos Mourino i ett utalande till en spansk radiokanal.

Spelaren själv gick för några veckor sedan ut på sociala medier och förklarade situationen. Där meddelar han att han tar ansvar för sakerna han har gjort, att han körde till Danmark utan tillåtelse. Men att han ville hem till sin familj på grund av den rådande situationen och valde då att åka utan att meddela klubben. Något som han nu säger att han ska ta ansvar för och och böterna ska han betala.