Foto: Pixabay

Espanyol är ute ur La Liga Primera för första gången på 26 år. I och med derbyförlusten mot FC Barcelona igår, får klubben spela fotboll i den spanska andraligan nästa år.

Espanyol har haft en tung säsong på många sätt och vis, främst fotbollsmässigt. Sammanlagt har fyra olika tränare stått vid sidlinjen under säsongen.

Senast i raden att få sparken var Abelardo Fernandez för bara ett par veckor sedan. Innan dess hade klubben sparkat David Gallego och Pablo Machin under säsongen. I och med tre sparkade tränare fick sportdirektören Francisco Rufete styra skutan under de sista matcherna för säsongen.

Men det hjälpte inte. I och med derbyförlusten mot Barcelona igår, åker nu Espanyol ut ur den spanska högstaligan för första gången på 26 år. Nästa år får man spendera nere i Segunda.

Espanyol hade inför säsongen ett lag, som många experter trodde skulle kunna utmana om Europa-platserna, men så blev inte fallet. Laget har legat på en jumboplats i tabellen nästan hela säsongen.

Ett annat lag som har det tufft i botten av tabellen är Leganés, som behöver vinna ikväll mot Eibar för att undvika nedflyttning.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här