Foto: Bildbyrån

Östersundstränare Ian Burchnall lämnar klubben. Anledningen till detta ska vara att klubben och Ian ser olika på riktningen för klubben i framtiden. Östersund har påbörjat arbetet med att hitta en ersättare till Burchnall som kommer att fortsätta verka som huvudtränare för klubben tills dess att en ersättare är funnen. 

Ian Burchnall kom till Östersund för två år sedan då han tog över klubben efter Graham Potter. Det har under hans period varit stormigt i klubben och speciellt kring ekonomin. Men trotts allt runt om kring så har Burchnall skött klubben från sidlinjen i allsvenskt spel. Men nu har de båda partnerna bestämt att de ska gå skilda vägar.

– Det är tråkigt att behöva avsluta vårt goda samarbete som har pågått i två års tid. Men nu måste vi blicka framåt för klubbens bästa, säger Leif Widegren, representant för ÖFK:s Sportkommitté, i en kommentar på hemsidan.

Förutom att ledningen och Burchnall ser olika på framtiden för klubben så ska det enligt uppgifter även vara stort missnöje bland spelarna kring hur Burchnall sköter laget, samt att prestationerna på planen fått ledningen att agera.

Burchnall lämnar alltså klubben först när en ersättare är funnen och kommer att fortsätta leda laget tills dess.