Foto: Bildbyrån

Kansas City Chiefs är mästare i NFL, detta efter att man besegrade San Francisco 49ers i en rysare som publiken sent kommer att glömma. Chiefs vände underläge med 20-10 i den sista quartern till seger med 31-20.

Det blev en försiktig första halvlek där lagens defensiv imponerade. San Francisco 49ers satte hård tryck på storstjärnan Patrick Mahomes vilket resulterade att Chiefs anfallsspel hackade. Men det var Chiefs som gjorde matchens första touchdown när nämnda Mahomes spring in med bollen i endzone från 1 yard. 49ers första touchdown kom med 5 minuter kvar till halvtidsshowen. Det var Kyle Juszczyk som kunde bryta sig igenom försvarsmuren i Chiefs och vackert kvittera matchen till 10-10 som var ställningen i halvtid.

I halvtid svarade Shakira och Jennifer Lopez för en mycket spektakulär halvtidsshow och det var efter denna matchen även skulle skaka loss ordentligt.

49ers svarar för 10 raka poäng och tar ledningen med 20-10. Kansas City Chiefs som har imponerat under hela säsongen har problem med 49ers försvarsspel som hela tiden ligger tätt på Mahomes. Mahomes lyckas flertalet av gångerna slinka igenom i sista sekund för att undvika att bli sackad.

När Mahomes behöves som bäst så klev han fram och visade vem som är världens just nu främsta quarterback. Med ett jättespel hittade Mahomes NFL snabbaste spelare Tyreek Hill som kunde ta emot 44 yardspassningen och ett par spel senare kunda tight end spelaren Travis Kelce reducera matchen till 17-20.

För första gången i matchen lyckas sedan defensiven i Chiefs stoppa 49ers direkt och Mahomes får en ny chans att briljera. Denna gång var det Sammy Watkins som tog emot en 38 yarspassning som tillslut kunde leda till att Chiefs gick upp i ledning med 24-20.

Matchen avgjordes när quarterbacken i 49ers Jimmy Garoppolo blev sackad på sista försöket och Chiefs kunde utnyttja tillfället och avgjorde matchen med Damien Williams springspel till 31-20.