Foto: Bildbyrån

Kansas City Chiefs quarterback Patrick Mahomes är en av NFL:s mest lysande stjärnor. Nu har han skrivit på ett kontrakt värt 4,2 miljarder kronor, vilket gör honom till den idrottsman med bäst kontrakt i hela världen.

Förra säsongen vann Kansas City Chiefs Super Bowl för första gången på 50 år. Då leddes laget av en 24-åring, Patrick Mahomes. Quarterbacken blev utsedd till mest värdefulla spelare och är en av ligans bästa spelare.

Nu har han fått ett kvitto på det. Kansas City Chiefs har nu skrivit ett nytt kontrakt med sin guldgosse, som sträcker sig till 2031 och ska enligt ESPN vara värt 4,2 miljarder svenska kronor. Kontraktet är i sådant fall det mest lönsamma för en idrottsman i hela världen.

Tidigare var det basebollstjärnan Mike Trout som hade det största kontraktet värt motsvarande 3,9 miljarder kronor, enligt SVT.

I och med att Patrick Mahomes fortfarande är ung, så har han två säsonger kvar på sitt rookiekontrakt. Sedan börjar hans nya tio år i Kansas ticka in. En klausul i kontraktet är också att han inte kan bli borttrejdad under sina år i klubben, vilket innebär att Kansas City Chiefs förväntas bli en dynasti de närmsta åren.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här