Foto: Bildbyrån

Årets stora sporthändelse i USA avgjorde inatt när Tampa Bay och Kansas City skulle göra upp i den 55:e upplagan av Super Bowl. Tampa Bay gick tidigt upp i ledning och släppte sedan aldrig taget och vann matchen med 31-9. Segern innebär att Tom Brady därmed fick fira sin sjunde Super Bowl titel vilket gör honom historisk. 

Tom Brady som har hunnit fylla 43 år lämnade inför den här säsongen New England Patriots som han varit i sedan 2000, valet föll på hårdsatsande Tampa Bay Buccaneers. Segern inatt för Tampa Bay och Brady betyder att Brady själv har fler Super Bowl titlar än vad någon enskild klubb har.

Det var även Brady som var högst delaktig att att hans Tampa Bay vann matchen med 31-9. Med 37 sekunder kvar av första perioden hittade hans passning fram till Rob Gronkowski som kunde göra matchens första touchdown. Tampa Bay skulle under matchens gång göra totalt tre touchdown och Tom Brady blev även utsedd till matchens viktigaste spelare.

Inför matchen handlade det annars mest om pandemin och Kansas City. Super Bowl brukar vanligtvis vara en publikfest där arenorna fylls till bristningsgränsen men i år var det mer pappfigurer än riktiga personer på läktaren till följd av pandemin. Totalt var det 22 000 åskådare som fanns på plats Raymond James Stadium i Florida som annars rymmer 65 000 åskådare. Av de 22 000 som fanns på plats var 7 500 av dessa vaccinerade sjukvårdsarbetare som fått gratis biljetter till matchen.

Den andra som folk pratade om innan var Kansas City och deras quarterback Patrik Mahomes, 25-åringen som ses som den stora efterträdaren till Tom Brady var favoriter inför matchen. Men Kansas City och Mahomes klarade inte av pressen utan det blev återigen Brady som fick det sista ordet.

Segern för Tampa Bay är klubbens andra i historien, den första vinsten i Super Bowl kom 2002.

Den så populära halvtids showen som är synonymt med Super Bowl hade denna gången artisten The Weeknd som huvudnummer.