Foto: Bildbyrån

Klockan 00.30 svensk tid natten till måndag startar årets upplaga av Super Bowl. Matchen spelas på Hard Rock Stadium i Miami och spelas mellan Kansas City Chiefs och San Francisco 49ers.

Den 54e upplagan av Super Bowl ser på förhand ut att bli en jämn match. Favoriter att vinna Super Bowl är Kansas City Chiefs.

Kansas City Chiefs har en superstjärna i sin Quarterback Patrick Mahomes. Den 24 åriga Mahomes gör sin tredje säsong i NFL och har växt ut till en närmast omänsklig spelare i detta slutspel. Mahomes stryka som Quarterback är att han är väldigt rörlig. Med sina 191 cm har han även en bra längd för att kunna bli en av de främsta Quarterbackens genom tiderna.

Kansas City tränas av Andy Reid. Reid har vunnit Super Bowl som assisterande tränare 1997 med Green Bay Packers och gör nu sin andra Super Bowl som huvudtränare. Reid har en offensiv spelbok och det ska bli spännande att se om han kan utnyttja sin erfarenhet mot San Francisco 49ers tränare Kyle Shanahan som gör sitt första Super Bowl som huvudtränare.

San Francisco 49ers kan vinna matcher på många olika sätt, man har en trygg defensiv som är duktiga att sätta press på motståndarna. Under året har man vunnit matcher med både 9-0 mot Washington Redskins samt 48-46 mot New Orleans Sains.

Vad: SUPER BOWL LIV (54)

Spelplats: Hard Rock Stadium Miami

Tid: 00.30

Kanal: TV6

Speltips: Patrick Mahomes gör minst 1 TD i matchen 4,5 gånger pengarna hos 888sport

Halvtidsshow: Jennifer Lopez/Shakira

Nationalsången: Demi Lovato

För mer information kring matchen rekommenderar jag att ni lyssnar på det andra avsnittet av Sport Nyhets Podcast, där pratar vi även om hur många kilo chips som går åt på Super Bowl samt vad en reklamsnutt kostar. Du lyssnar på avsnittet här: