Foto: Unsplash

Världens bästa innebandyspelare genom tiderna enligt många, Mika Kohonen, har nu officiellt spelat sin sista match på elitnivå. Den finska landslagsmannen meddelar beskedet på Storvreta IBK:s Twitter.

Mika Kohonen beskrivs som världens bästa innebandyspelare genom tiderna. Han kom till Sverige och högstaligan 2000, då han började spela för Södertälje-klubben Balrog. Efter fyra säsonger i Balrog blev det sedan dags för spel i Storvreta, där han spenderade tio år och inkasserade tre SM-guld med klubben.

Sedan milleniumskiftet har Mika Kohonen lyst upp världsinnebandyn. I det finska landslaget har han varit med och spelat samtliga VM mellan 1998 och 2018. Under de 20 åren fick Kohonen med sig fyra VM-guld och fem silver.

Men nu väljer 43-åringen att lägga klubban på hyllan. Under fredagsmorgonen presenterades en video på Storvreta IBK:s Twitter att Mika Kohonen avslutar spelarkarriären och fokusera på tränargärningen i Uppsalaklubben.

I vintras skrev Kohonen på som assisterande tränare för Storvreta efter att hans hälsena gått av under spel med finska Happee. Då öppnades en möjlighet att återvända hem till Uppsala (där familjen är bosatt) och hjälpa Storvreta. Något som han kommer att fortsätta med, i minst två säsonger till.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här