Foto: Bildbyrån

Det blev inga SM-finaler i Innebandy 2020 på grund av den pågående pandemin, men i vår ska det återigen spelas finaler när SM-titeln 2021 ska avgöras. Och nu står det klart att SVT kommer att sända matcherna. SVT har även säkrat rättigheterna till att sända finalerna 2022. 

– Vi vill bjuda våra tittare på avgörande SM-guldstrider direkt i SVT och SM-finalerna i innebandy passar utmärkt in i den stora satsningen. Innebandy är en sport som väldigt många har en relation till och SM-finalerna är vanligtvis en stor folkfest som hör hemma i nationell tv, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson i ett pressmeddelande.

Lördag 24 april spelas SM-finalerna i innebandy. Det blir första finaldagen på två år, eftersom fjolårets slutspel ställdes in. 2020 utsågs Iksu till mästare på damsidan, då de toppade tabellen när säsongen stängdes ned. På herrsidan gick SM-guldet till IBF Falun, som vann en grundserie som hann spelas färdigt.

SVT köper alltså tillbaka rättigheterna till SM-finalerna då man visade matcherna fram till 2017, men nu är alltså finalerna tillbaka i SVT 2021 och 2022.