Foto: Bildbyrån

Sverige kom till världsmästerskapet i Egypten med flera stora frågetecken. En ny förbundskapten, ett orutinerat lag och en uppladdning som aldrig blev en uppladdning utan de fick sitta i karantän fram till två dagar innan mästerskapet. Men det svenska laget har motbevisat alla och nu tagit sig till kvartsfinal efter att ha vunnit sin grupp i huvudrundan. 

Det svenska laget som består av flera mästerskapsdebutanter och även spelare som aldrig tidigare gjort en landskamp har verkligen visat att Sverige har något stort på gång inom handboll.

Sverige inledde mästerskapet med att besegra Tjeckien, Chile och Egypten och vann därmed sin grupp och fick med sig maximala fyra poäng till huvudrundan.

I huvudrundan väntade Belarus, Slovenien och Ryska Förbundslaget. Där spelade Sverige först oavgjort mot Belarus och Slovenien, vilket innebar Sverige var tvingade att spela minst oavgjort mot

Men så Sverige spelade i den avgörande matchen mot Ryska Förbundslaget. Sverige gjorde en fläckfri insats och allt klaffade både i försvaret och anfallet och Sverige kunde till slut vinna med hela 32-20.

Nu väntar kvartsfinal på onsdag 27/1 för svensk del där man kommer ställas mot Kroatien, Argentina eller Qatar.

Skulle Sverige vinna den matchen väntar med största sannolikhet en semifinal mot Danmark på fredag 29/1.