Foto: Bildbyrån

Coronaspridningen fortsätter att ställa till det för idrottsvärlden, nu har världens största cuper i fotboll och handboll beslutat sig att ställa in årets turneringar.

Det handlar om Gothia Cup i fotboll och Partille Cup i handboll som spelas under Juli månad i Göteborg som tvingas ställa in.

Gothia Cup grundades 1975 och har aldrig tidigare tvingats ställa in. I ett känslosamt pressmeddelande av generalsekreteraren för turneringen Dennis Andersson så förklarade han att det var ett tråkigt beslut samtidigt som att beslutet var ganska enkelt att fatta.

– Samtidigt är det ett av de enklaste besluten jag har varit med om att fatta. Vi känner en stor respekt för den pågående pandemin och hur den drabbar oss alla, världen över. Just nu måste allt fokus ligga på att begränsa smittspridningen och att skydda våra riskgrupper.

Vad gäller handbollsturneringen Partille Cup så arrangerades den faktiskt redan innan Gothia Cup, redan 1970 spelades den första turneringen som nu har växt till världens största handbollsturnering.

Under fjolåret så var det över 1400 lag från 52 olika länder som ställe upp i turneringen.

De båda ungdomsturneringarna erbjuder möjligheten för anmälda lag att antingen få pengarna återbetalade eller att man flyttar över sin bokning till nästa års upplagor.