Foto: Bildbyrån

En av Sveriges största tennistalanger väljer att flytta ner sin träning till Rafael Nadals akademi på Mallorca.

Den 17åriga tennis talangen Leo Borg, son till Björn Borg har under året fått chansen på challengertouren väljer nu att lämna ungdomsakademin på Kungliga Lawbtennisklubb (KLTK) för att istället ansluta sig till Rafael Nadals akademi som ligger på Mallorca.

Leo Borgs tränare Rickard Billing säger så här till Expressen.

– De (familjen Borg) har haft kontakt med Nadals akademi i ett par år. Leo vill ha en nystart och det är inget konstigt med det. Det är verkligen en fantastisk möjlighet. En enorm möjlighet. Leo har alltid fått vara styrande i sina val och jag tror att han känner, nu när han fått spela lite Challenger, att han behöver en ny utmaning.

Pappa Björn Borg som har varit nere och kollat in Rafael Nadals akademi var imponerad över det han såg och berättade för akademins hemsida.

– Jag rekommenderar alla att komma hit och spela. Kvalitén på träningen är väldigt hög och de har gjort ett jättebra jobb. Det är därför min son Leo har kommit hit och jag hoppas att många fler gör det i framtiden också, avslutade han.

Det återstår att se om Leo Borg kan leva upp till de höga förväntningarna som finns på hans axlar, pappa Björn Borg vann bland annat 11 Grand Slam turneringar, 6 gånger på gruset i franska öppna och 5 gånger på gräset i Wimbledon.