Foto: Bildbyrån

Efter en misslyckad fjolårssäsong så är det nu klart vilka som ska leda AIK Hockey tillbaka till toppen av tabellen. Det blir Anton Blomqvist som tar plats bredvid Håkan Åhlund i båset.

Anton Blomqvist har under de två senaste säsongerna varit huvudtränare för Malmö Redhawks J20 i superelit. Nu flyttar Blomqvist till Stockholm för att istället bli assisterande tränare i AIK Hockey.

Det är inte första gången som Blomqvist och Åhlund delar bås. När Blomqvist var en lovande spelare i Pantern så var det just Håkan Åhlund som var huvudtränare. När sedan en skada satte stopp för fortsatt spel så fick Blomqvist en fråga att hjälpa Åhlund i båset vilket han tog. Så här beskriver Anton Blomqvist varför det blev AIK till klubbens hemsida.

– AIK är en häftig förening att jobba och det medföljer även ett stort ansvar mot många. AIK är ett lag som berör många, att få leva i den miljön tar jag på största allvar och det kommer bli grymt kul!

Så här utvecklar Blomqvist sitt ledarskap.

– Jag tror mycket på att man ska kunna ha en hög men rimlig kravbild. Mycket handlar om hur tydlig man är i kommunikationen. Mår spelaren bra finns även goda chanser att han gör bra ifrån sig på isen. Kan man bygga bra relationer med spelarna är det lättare att kunna även utveckla deras spel på isen.

Kontraktet mellan Anton Blomqvist och AIK Hockey sträcker sig över säsongen 2021/2022.