Foto: Bildbyrån

Svenska Spel och Svenska Handbollsförbundet delar årligen sedan 2001 ut priset ”Årets komet” till de handbollsspelare som under säsongen fått de största genombrotten. Priset delas ut både på dam och herrsidan. 

Priset för årets komet gick den här säsongen på damsidan till Emma Lindqvist som tillvardags spelar i H65 Höör och på herrsidan gick precis till Lucas Pellas som spelar i Lugi.

Både Emma Linqvist och Lucas Pellas gjorde mästerskapsdebut med landslaget under säsongen och även gjort stora framsteg i sina respektive klubblag.

Motiveringen till varför Emma Lindqvist fick priset var;

”hon får sällan de stora rubrikerna, hon är sällan den som syns eller hörs mest på planen, men hon gör sällan – eller aldrig – heller en dålig insats. Tvärtom har hon varit nyckeln i det lag som vann SHE:s grundserie där hon levererat såväl framåt som bakåt i match efter match efter match. Hon svarade också för ett sensationellt genombrott i landslaget där hon på en för henne ovan position var en av Sveriges viktigaste spelare i VM i Japan i vintras.” 

Lucas Pellas som vann årets komet i handbollsligan fick följande motivering varför han vann priset;

”Med fart, finess och finlir har han utvecklats till en av Handbollsligans bästa och viktigaste spelare med ett avslutningsregister som få kan matcha. Från att ha varit nära att lägga av på grund av bristande speltid har karriären har haft en utveckling av sällan skådat slag som tagit honom till skytteligatopp, landslagsspel och proffskontrakt i en av Europas toppklubbar.”