Foto: Bildbyrån

Det blir inget Sverigecupen 2020 för distriktslagen i handboll. Svenska Handbollförbundet meddelar nu att turneringen för pojkar och flickor födda 2005 ställs in.

Den 5-7 februari 2021 skulle Sverigecupen 2020 i handboll spelas i Nyköping. Turneringen har spelats i den sörmländska staden sedan 2014 och har varje år kunnat genomföras, men inte årets upplaga. Turneringen var sedan tidigare uppskjuten till 5-7 februari 2021, men brukar annars årligen spelas i november.

Svenska Handbollförbundet meddelar på sin hemsida att styrelsen tagit beslutet att ställa in turneringen, med anledning av att förbundet inte kan se någon möjlighet att genomföra turneringen på grund av rådande pandemi.

En viktig del i Sverigecupen är att ungdomar får visa upp sin talang för framtida förbundskaptener och andra handbollsexperter. Något som SHF ändå hoppas genomföra i någon mån.

”Distrikten har uppmanats att fortsätta med utbildningsverksamheten utifrån de restriktioner som finns i distriktet för ungdomar födda 05 då SHF har för avsikt att bjuda in distriktslagen till spelaruppföljning den aktuella helgen 6-7/2. Aktiviteten genomförs som en endagsaktivitet, fördelad på flera orter runt om i landet. SHF:s förbundskaptener och instruktörer kommer att finns på plats som en av flera andra nyinsatta aktiviteter för att påbörja uppföljningen av åldersgruppen födda 05”, skriver förbundet på sin hemsida.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här