Corinthians som är hemmahörande i den brasilianska storstaden Sao Paolo har drabbats extremt hårt av coronaviruset. 21 spelare och 5 ledare har drabbats av sjukdomen. Åtta av dessa spelare har fortfarande inte återhämtat sig från sjukdomen. Den brasilianska fotbollen startades upp i delstaten Rio de Janeiro under förra veckan men nu har omgångarna i den brasilianska ligan återigen skjutits upp. 

Brasilien är ett av de mest drabbade länderna i världen när det kommer till coronaviruset. över 500 000 personer har rapporterats smittade i landet och fotbollsklubben Corinthians har varit väldigt hårt drabbade av viruset. 21 av klubbens 27 spelare har testats positivt för coronaviruset. Även fem ledare inom klubben har testats positivt.  Av dessa har fortfarande inte åtta spelare återhämtat sig från viruset och kommer därav inte kunna återvända till träning som planerat. Klubben ska återuppta sin träning från och med den 1 juli men det kommer alltså bli utan flera av lagets spelare.

Corinthians har gjort masstester på spelare, ledare, personal och familjemedlemmar för att få bukt på spridningen och totalt har 190 personer testats.