Bayern München stod för en imponerande insats när man besegrade Chelsea med 3-0 på bortaplan i åttondelsfinalen av Champions League.

Det blev en tät och tuff första halvlek på Stamford Bridge i London när hemmalaget Chelsea tog emot Bayern München.

Chelsea valde att spela brittisk fotboll med hårt jobb och en tydlig targetspelare i uppspelsfasen. Bayern München som sedan tränarbytet i november när Niko Kovac fick lämna över till Hans-Dieter Flick har hittat formen rejält. I första halvlek var Thomas Müller nära att ge gästerna ledningen men hans nick gick i ribban.

Målen skulle komma i andra halvlek när Serge Gnabry och Robert Lewandowski samarbetade fram till två mål inom loppet av fyra minuter. Båda gångerna var det Lewandowski som spelade fram till målgöraren Gnabry.

Champions League skyttekung Robert Lewandowski nöjde sig inte med att bara göra assist, efter en briljant löpning och framspelning av succéspelaren Alphonso Davies kunde Lewandowski göra sitt 11e mål i årets Champions League och gick med målet upp i ensam skytteligaledning före norrmannen Erling Braut Haaland.

I kvällens andra Champions League match spelade Napoli och Barcelona 1-1.

Det var Belgaren Dries Mertens som sköt matchens första mål när han med en välplacerad högerinnersida smekte upp bollen bakom en chanslös Marc-André ter Stegen i Barcelonamålet. Det viktiga bortamålet svarade Antoine Griezmann för när han stötte in Nelson Semedos passning.