Foto: Unsplash

Inatt avgjordes PGA Championship i San Francisco. Vinnare blev 23-årige Collin Morikawa som tog hem sin första major på sin ”hemmaplan”.

Under natten spelades PGA-mästerskapen i San Francisco. Endast en svensk var med, då Alex Norén var den enda svensk som klarade kvalgränsen. Men det var ganska givet inför nattens avslutningsrunda att Norén inte skulle vinna, utan behövde säkra en bra insats för att få till sig poäng. Han hamnade till slut på en 22:a plats.

Istället skulle det handla om en ung kille från Kalifornien. Collin Morikawa är uppväxt i Los Angeles men har studerat de senaste åren i just San Francisco. Och det var till slut han som skulle få ta hem den stora majorn på ”hemmaplan”.

Morikawa gjorde den absolut bästa avslutningsrundan av alla, där han fick ses som allra minst rutinerad med motståndare som Dustin Johnson, Jason Day och Paul Casey bland andra. Slutrundan gav Morikawa segern, i sin andra majortävling någonsin.

Morikawa sållar sig nu till en skara fantastiska spelare som vunnit i så ung ålder som han själv, där endast Tiger Woods, Rory McIlroy och Jack Nicklaus har gjort samma bedrift tidigare.

Ingen svensk har någonsin vunnit PGA-mästerskapen.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här