Foto: Bildbyrån

Europa League-slutspelet kommer snart avgöras, när nu fyra lag är klara för semifinalerna som spelas 16 och 17 augusti efter att Sevilla och Shakhtar vann sina kvartsfinaler igår.

Europa League-slutspelet spelas just nu i Tyskland. De återstående lagen i turneringen spelade färdigt åttondelsfinalerna på sina respektive hemmaplaner innan de åtta bästa lagen åkte till Tyskland där kvartsfinal, semifinal och final väntar för två av lagen.

Nu är det klart vilka fyra lag som ska spela semifinal i turneringen. I måndags tog sig Inter vidare i och med sin 2-1 vinst mot Bayer Leverkusen och Manchester United fick med sig en 1-0 vinst efter förlängning mot FC Köpenhamn.

Igår kväll var det dags för de fyra övriga lagen. Första mötet var mellan Wolverhampton och Sevilla, det andra mellan Shakhtar Donetsk och schweiziska Basel.

I det första mötet mellan den spanska jätten och Wolverhampton, låg avgörandet långt inne. Det var inte förrän i den 88:e matchminuten som målnollan spräcktes när argentinaren Lucas Ocampos satte 1-0 för sitt Sevilla. Målet blev matchens enda och tog Sevilla till semifinal, där Manchester United väntar.

I den andra semin skulle det bli desto ojämnare. Shakhtar Donetsk från Ukraina var favoriter innan matchen och skulle inte ge experterna några tvivel. Man dammade enkelt bort Basel med 4-1 efter att man haft en 2-0 ledning efter endast 20 minuter. För Shakhtar väntar nu Inter i semifinal.

De båda semifinalerna sänds på Dplay. Finalen spelas fredagen 21 augusti i Köln.

Semifinalerna i Europa League

16 augusti: Sevilla – Manchester United 21:00

17 augusti: Inter – Shakhtar Donetsk 21:00