Det var inget snack om saken när Sverige mötte Lettland i EM-kvalet. Det blev seger med 7-0 för Sverige och förkrossande 37-0 i avslut. Sveriges första mål kom redan efter 52 sekunder och efter det rullande det bara på för damlandslaget.

Det var ett sargat Lettland som kom till Göteborg för att spela EM-kvalmatchen mot Sverige, flera av lagets spelare saknades och det märktes direkt att det var klasskillnad mellan lagen. Även Sverige saknade två av sina ordinarie spelare i form av Stina Blackstenius och Kosovare Asllani men deras frånvaro var inget som påverkade det svenska landslaget.

Matchen hade knappt börjat innan Lina Hurtig kunde nicka in 1-0 till Sverige i den 52 sekunden och sedan var det en match som Sverige dominerade totalt.

Anna Anvegård utökade till 2-0 efter 10 minuter och bara tre minuter senare stod det 3-0 till Sverige när Olivia Schough hittade nätmaskorna. Sverige skulle även hinna med att göra ytterligare två mål innan första halvlek var slut. Detta efter att Magdalena Eriksson och Pauline Hammarlund gjort vart sitt mål.

– Jag är mest nöjd med starten. Det var riktigt, riktigt bra, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson på presskonferensen efter matchen.

Med 5-0 i ryggen inför andra halvlek så var det redan en avslagen match när domaren blåste igång den andra halvleken. Men Sverige fortsatte att trumma på och utökade sin redan stora ledning ytterligare. Pauline Hammarlund var framme och kunde göra sitt andra mål för matchen till 6-0 innan debutanten Filippa Curmark fastställde slutresultatet 7-0.

I och med Sveriges vinst så fortsätter man att toppa sin EM-kvalgrupp när det återstår fyra matcher.

Det tråkiga för Sverige under matchen var att Lina Hurtig fick bryta matchen på grund av skada och det är i dagsläget oklart hur pass allvarlig skadan är.