Foto: Bildbyrån

Den svenska talangen Dejan Kulusevski har gjort en fantastisk säsong i italienska Serie A. Kulusevski har gjort tio mål och stått för nio assist i Parma och detta facit har nu gjort att han blivit utsedd till seriens bästa unga spelare.  

Dejan Kulusevski som sedan januari i år tillhör storklubben Juventus har under säsongen varit utlånad till Parma. Första delen av säsongen var han utlånad från sin förra klubb Atalanta och efter att Juventus köpt loss honom från Atalanta så valde Juventus att låta honom vara kvar i Parma säsongen ut.

I Parma-tröjan har det blivit en riktig succé säsong för Kulusevski som slagit sig in i det svenska landslaget och med sina tio mål och nio assist blev han nu alltså även utsett till säsongens unga spelare i Serie A.

Dejan gjorde sin sista match för Parma i lagets säsongsavslutning i helgen när laget besegrade Lecce med 4-3. Han kommer nu att ansluta till Juventus för att försöka slå sig in det stjärnspäckade storlaget till nästa säsong.

Serie A startar upp säsongen 2020/2021 den 19:e september och det återstår att se om vi får se den svenska talangen på planen för Juventus då.