Foto: Bildbyrån

Under förra året lånades Dzenis Kozica ut från Djurgården till AFC Eskilstuna. Denna säsong kommer han att spela i klubben där han fick sitt stora genombrott Jönköping Södra.

Dzenis Kozica är fostrad i IFK Värnamo, efter två säsonger i Jönköping Södra värvades han till Djurgården inför säsongen 2018. Kozica har haft svårt att ta en ordinarie startposition hos blåränderna och återvänder nu till Jönköping Södra på ett lån som sträcker sig över säsongen 2020.

Så här säger Kozica om den kommande säsongen till Djurgårdens hemsida.

– Jag tror att vi kommer att vara ett topplag och dominera de flesta matcherna, så det har påverkat mitt beslut. Jag gillar spelstilen och kommer att få rollen som 10:a. Det är där jag trivs bäst så jag är nöjd.

Den före detta Halmstad BK tränaren Kujtim Bala är sportchef i Jönköping Södra och beskriver sitt nyförvärv så här.

– Vi är jätteglada att kunna presentera Dzenis för Jönköpingspubliken. Han kommer att tillföra både rutin och erfarenhet till en redan spännande trupp.

Jönköping Södra spelar på lördag träningsmatch borta mot Malmö FF innan Svenska Cupen drar igång veckan efter. Jönköping Södra spelar i grupp 4 tillsammans med AIK, Kalmar FF och Örgryte IS.