Foto: Bildbyrån

Succén kring Erling Braut Haalands tycks aldrig ta slut. Med sina två mål i den första åttondelsfinalen mot PSG sänkte han den franska storklubben. Haaland leder nu skytteligan i Champions League.

Erling Braut Haalands har gjort succé i Bundesliga sedan flytten från RB Salzburg till Borussia Dortmund. I sin första Champions League match för sin nya klubb så gjorde han båda målen när Doortmund besegrade PSG med 2-1.

Haalands första mål för kvällen tillkom efter en snabb omställning där Haaland visade måltjuvsegenskaper och var placerad på rätt ställe när bollen kom.

PSG kvitterade med 15 minuter kvar att spela. Den blixtsnabba Kylian Mbappe tog sig runt på högerkanten och serverade Neymar som inte gjorde några misstag. Detta var en av få tillfällen som PSG verkligen kunde utnyttja Mbappes snabbhet.

Detta var dock Erling Braut Haalands kväll, bara minuten efter Neymars kvittering fick Haaland en passning av Giovanni Reyna mitt på PSG planhalva, mottagningen var perfekt och Haaland kunde skjuta in sitt andra mål i matchen med ett av de hårdaste vänsterskotten i årets Champions League turnering. Keylor Navas i PSG mål var chanslös och kunde bara applådera den 19 åriga Haalands avslut som satt i nättaket.

Så här sa Haaland direkt efter matchen till Viasat.

– Jag har mycket jag kan bli bättre på. Det gäller att jobba hårt men samtidigt ta med sig självförtroendet. I morgon är det tillbaka till vardagen igen, då är fokus på nästa match. Så enkelt är det.

Haaland leder nu Champions League skytteliga med 1o gjorda mål på 7 spelade matcher.

Dagens matcher i Champions Leauge

Atalanta – Valencia
Tottenham – RB Leipzig