Foto: Bildbyrån

Finalen i Champions League var en kamp mellan damfotbollens två stora giganter. Franska Lyon mot Tyska Wolfsburg. Det blev tillslut favoriten Lyon som vann finalen med 3-1 och kunde därmed lyfta pokalen som vinnare i Champions League för femte året i rad. 

Lyon har som regerande mästare varit favoriter till att vinna Champions League. Men spelet i slutspelet har inte varit helt övertygande och med flera spelare borta där ibland storstjärnan Ada Hegerberg så var det inte helt självklart att Lyon skulle vinna finalen mot Wolfsburg.

Ett Wolfsburg som sedan en tid tillbaka har svenska Fridolina Rolfö i truppen. Rolfö var även den spelare som avgjorde semifinalen för Wolfsburg och tog sitt lag till finalen.

Men i finalen blev ändå Lyon för starka. Det var anfallsveteranen Eugenie Le Sommer som visade vägen. 31-åringen har varit med och lyft Champions League-pokalen med Lyon flera gånger tidigare och hon visade inga tecken på finalnerver. Le Sommer gjorde även 1-0 målet efter 25 minuter innan japanska lagkaptenen Saki Kamagai kunde utöka Lyons ledning till 2-0 strax innan pausvila.

Wolfsburg skulle dock skaka liv i matchen igen när Alexandra Popp kunde nicka in 2-1 i den 57:e matchminuten. Men närmare än så kom inte Wolfsburg och istället kunde Lyon definitivt sätta punkt för finalen när Sara Björk Gunnarsdóttir avgjorde matchen med 3-1 målet i slutminuterna.

Segern innebär nu att Lyon blivit Champions League mästare fem gånger i rad och klubben har även vunnit turneringen sju gånger de senaste tio åren.