Varken Tottenham eller Valencia kunde vända underläge i 8-delsfinalen i Champions League utan det blev Leipzig och Atalanta som är första lagen som är klara för kvartsfinal i årets Champions League.

Valencia – Atalanta

Det tog endast 90 sekunder innan Josip Iličić kom igenom i straffområdet och fixade en straffspark. Iličić tog själv hand om straffsparken och satte den säkert mitt i målet. Josip Iličić var lågt ifrån klar med sin målproduktion, efter att Kevin Gameiro kvitterat till 1-1 fick Atalanta och Iličić ytterligare en straff. Denna gången valde Iličić att slå straffen hårt nere i sitt högra hörn och med målet så kändes dubbelmötet avgjort.

I andra halvlek gjorde Kevin Gameiro sitt andra mål i matchen och ett litet hopp tändes för Valencia när Ferran Torres gjorde 3-2 till hemmalaget. Atalanta och Iličić skulle definitivt avgöra tillställningen i den 71a minuten när Iličić ohotad kunde skjuta in sitt tredje mål för kvällen. I matchens 82a minut gjorde sedan Iličić sitt fjärde mål för kvällen när han elegant placerade in bollen i bortre krysset.

Iličić som innan dubbelmötet med Valencia inte hade gjort något Champions League mål har nu svarat för 5mål i årets turnering.

RB Leipzig – Tottenham

Leipzig som besegrade Tottenham på bortaplan med 1-0 fick även de en behaglig åttondelsfinal. Redan efter 20minuters spel hade Leipzig skaffat sig en 2-0 ledning, båda målen inprickade av lagkaptenen Marcel Sabitzer. Det avgörande 3-0 målet skulle dröja till den 87e matchminuten. Emil Forsberg som blev inbytt endast några sekunder tidigare kunde från nära håll trycka in sitt fjärde mål i årets Champions League.

Varken RB Leipzig eller Atalanta har spelat kvartsfinal i Champions League vilket gör insatserna under tisdagskvällen än mer imponerande.