Foto: Pixaby

Hela världen har i princip gått in i en lockdown och stängt sina gränser och förbjudit sammankomster, nöjen och så även sport. Ligor har pausats, avslutats eller ställts in. Men Vitryssland är ett undantag i denna corona pandemin, här rullar ligafotbollen på som vanligt. 

Alla ligor i hela världen har i stort sett pausats, det är endast i Nicaragua, Turkmenistan, Myanmar, Burundi och så Vitryssland som fotbollen spelas som vanligt.

Coronan har kommit till Vitryssland, även om landet än så länge ”bara” har fått in 94 fall av covid-19. Men detta har inte fått landets president att agera. Fotbollen och vardagen rullar på som vanligt i landet och till skillnad från i stort sett alla andra länder så både spelas fotboll och inför publik.

Det finns inte heller några tankar på att avbryta fotbollssäsongen utan tanken är att fortsätta ligaspelet i landet som vanligt även framöver.

Situationen har gjort att folk även utanför landets gränser har fått upp ögonen för den vitryska fotbollen, en nation som annars inte är allt för känd för sin nationella fotboll, har i dessa tider där i stort sett all sport är inställd eller flyttat sålt TV-rättigheterna till mer än 10 olika länder för att visa sin ligafotboll framöver.