Foto: Bildbyrån

Hanna Öbergs VM-guld från distanstävlingen i Östersund förra året gör att Sverige har en extra plats när nu VM tävlingen i distans ska avgöras. Den platsen tas av VM-debutanten Johanna Skottheim.

Efter den fina jaktstarten av Hanna Öberg i söndags lopp har vi nu höga förhoppningar när Öbergs favorittävling ska avgöras. Hanna Öberg är både regerande OS-mästarinna och VM-mästarinna i distanstävlingen.

Distanstävlingen är 15 km lång och innehåller fyra skjutningar, två i liggande skytte och två i stående skytte. Till skillnad från övriga tävlingar så får man 1 straffminut för varje bom istället för att åka straffrunda. Det betyder att mycket kommer att avgöras inne på skjutvallen.

Johanna Skottheim gjorde världscup debut i tävlingarna i Oberhof, hennes främsta placering i världscupen är en fjärdeplats som kom i Ruhpoldning. Debutanten Skottheim har enligt landslagschefen Anders Byström sett stark ut på träningarna och det ska bli spännande att se vad hon kan åstadkomma i distansloppet i Antholz-Anterselva.

Tävlingen startar tisdag klockan 14.45 och sänds i SVT 1.

Sveriges lag i distanstävlingen

Hanna Öberg
Mona Brorsson
Linn Persson
Johanna Skottheim
Elvira Öberg

888sport erbjuder 4 gånger pengarna att Hanna Öberg försvarar sitt VM-guld

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på Resultat.nu är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.