Foto: Bildbyrån

Det är en undersökning som företaget lovethesales har gjort där man samlat in data från över 1000 e-handel försäljare som erbjuder matchtröjor till kunder. Där har man gått igenom 89 engelska fotbollsklubbar och undersökningen visar att klubbarna har tappat 63 procent av sin försäljning gällande matchtröjor mot 2019. Försäljningen är den längsta för klubbarna de senaste fem åren. 

Undersökningen visar även att Premier League lagen kommer att förlora 150 miljoner kronor den här säsongen i försäljning gällande matchtröjor om försäljningen fortsätter i samma nivå som den hållit än så länge.

Men även om försäljningen har rasat för många lag så är det en del ljusglimtar. Chelsea har den här säsongen ökat sin försäljning med 84 procent jämfört med förra året vilket gör att Chelsea är den klubb som säljer näst mest tröjor efter Arsenal. Everton är även ett annat lag som ökat mycket från föregående säsong då klubbens försäljning gällande matchtröjor ökat med 32 procent den här säsongen.

Liverpool var den klubben som sålde mest tröjor under föregående säsong men har under 2020 tappat försäljning och ramlat ner till en tredjeplats vad gäller mest sålda matchtröjor.

Topp 10 mest sålda matchtröjor 

  1. Arsenal
  2. Chelsea
  3. Liverpool
  4. Manchester United
  5. Manchester City
  6. Tottenham Hotspur
  7. Everton
  8. West Ham
  9. Aston Villa
  10. Brighton