Det är ett förslag som har kommit upp, att spela klart resterande av säsongen av Premier League i Kina. Klubbarna i Premier League är allt mer desperata att få till att säsongen spelas klart.

I den rådande pandemin som sprids runt om i världen har all idrott satts på paus, detta har blivit ett hårt slag mot stora och pengastinna ligor som Premier League, där TV-avtalen är så enormt stora att klubbarna till stor del lever på den inkomsten för att kunna bedriva verksamheten.

Spelas inte ligan klart inom ett viss datum kan TV-avtalet och pengarna frysa inne vilket blir ett enormt ekonomiskt tapp för klubbarna och därför börjar klubbarna nu bli allt mer desperata att hitta en lösning för att kunna spela klart säsongen.

Ett alternativ som har diskuterats flitigt nu när fotbolls-EM har flyttats är att spela klart Premier League under sommaren, samt att spela resterande delen av matcherna inför tomma läktare. Men då ingen vet hur länge denna pandemi kommer att påverka vardagen och livet för folk runt om i världen så är det fortfarande otroligt osäkert när säsongen kan starta.

Nu kommer ett nytt förslag om att spela klart säsongen i Kina, detta då Kina till skillnad från europa och resten av världen har en nedåtgående trend vad gäller coronafall i landet och att landet nu allt mer och mer börjar återgå till det normala. Så nu kommer ett alternativ om att förlägga Premier League säsongen i Kina och spela klart matcherna innan datumet för TV-avtalet går ut och klubbarna kan då säkra upp den ekonomiska delen.