Foto: Bildbyrån

Svenska Fotbollsförbundet har valt att ställa in sitt utvecklingsläger i Halmstad under 2020. Lägret där de 24 distrikten väljer ut sina största 15åriga talanger är startskottet för Svenska Fotbollsförbundets landslagsverksamhet.

Utvecklingslägret i Halmstad har en lång tradition, lägret gick tidigare under beteckningen Elitlägret. Varje år samlas 16 spelare från samtliga 24 distrikt för att under sex dagar träna och matcha mot varandra. Utvecklingslägret finns för både flickor och pojkar och är det första steget i Svenska Fotbollsförbundets landslagsverksamhet.

– Utvecklingslägret är i grunden en manifestation för svensk ungdomsfotboll och syftar i första hand till att vidare utbilda och stimulera både spelare och ledare från landets distrikt. Givetvis är det tråkigt att vi inte får möjlighet att genomföra årets läger, men det är samtidigt ett beslut vi behöver ta och ha respekt för i och med den situation vårt samhälle befinner sig i, säger Claes Eriksson, chef för landslag U21/pojk elit till svenska fotbollsförbundets hemsida.

– Vår ambition är förstås att kunna starta upp landslagsverksamheten till hösten ändå, givet att det rådande samhällsläget godkänner det. Vi har redan påbörjat en intensiv planering på landslagsavdelningarna för att säkerställa en alternativ process som möjliggör för oss att ha ett brett underlag för att kunna ta ut de första landslagstrupperna till hösten säger Claes Eriksson.