Foto: Bildbyrån

Det blev Adam Scott som vann prestige fyllda The Genesis Invitational. Scott vann med 2 slag före Scott Brown, Sung Kang och Matt Kuchar.

Det blev en tätt tävling och tuff tävling där de svåra flaggplaceringarna under sista dagens spel ställde till det för spelarna. Vinnaren blev Adam Scott som vann sin 15 PGA titel.

Detta var andra gången som Scott vann på Riviera Country Club. Den förra gången var 2005, men den gången avbröts tävlingen redan efter 36 spelade hål.

Scott gick ut i ledarboll med Matt Kuchar och världsettan Rory McIlroy. McIlroy hade dock en tung sista runda och slutade på +2 för dagen efter bland annat en trippelbogey på det svåra 5e hålet. Just det 5e hålet hade även Scott problem med. Scott kom undan med en dubbelbogey men svarade sedan upp med en birde på 6an.

På det 17e hålet kunde Scott rulla i sin birdeputt och gå upp i ledning med 2 slag inför avslutningen. Där gjorde Scott inga misstag och tog sin första PGA seger sedan 2016.

Alexander Norén var den enda svenska deltagaren. Norén slutade på +4 i tävlingen och 59e plats.

Den första major tävlingen för året är Masters som spelas mellan den 9-12 april på Augusta National Golf Club. Det återstår att se om Scott kan ta sin andra seger på den mytomsbundna golfbanan.