Det var upplagt för en rysare när Almtuna tog emot Kristianstad. Almtuna hade dock bestämt sig redan från start och vann enkelt med 4-0.

När den näst sista omgången av Hockeyallsvenskan spelades så var de flesta ögonen på matchen mellan Almtuna och Kristianstads IK. Inför matchen skilde endast två poäng till hemmalagets favör.

Efter en mållös första period så var det Almtuna genom Gustav Nielsen som gjorde matchens första mål. Bara minuten efter ledningsmålet fick Almtuna chansen i powerplay. Här klev nyförvärvet Alexander Anderberg fram och sköt sitt första mål i Almtuna-tröjan.

När Almtuna sedan gjorde 3-0 i öppen kasse så förstod de 2023 åskådarna i Gränbyhallen att Almtuna skulle säkra kontraktet. Det sista målet gjordes i öppen kasse genom Tobias Liljendahl.

För Kristianstads IK väntar nu spel i kvalserien som innehåller sex lag. De två bästa lagen får sedan spela i Hockeyallsvenskan 20/21 medan övriga lagen får spela i division 1.

Förutom Kristianstads IK kommer AIK och Väsby att spela i kvalserien. Övriga lag spelar playoff till kvalserien som avgörs under nästa vecka.