Foto: Bildbyrån

Det var viktiga poäng som stod på spel när Sävehof möte Redbergslid i handbollsligan. Derbyt levde upp till förväntningarna och tillslut delade lagen på poängen.

Hemmalaget Sävehof låg inför matchen på den sista slutspelsplatsen i Handbollsligan med gästerna Redbergslid endast 1 poäng bakom. Publiken i Partille Arena som till dagen var 2031 fick se en spännande match där hemmalaget räddade 1 poäng med endast två sekunder kvar av matchen.

Redbergslid startade matchen bäst och gick upp i ledning med 9-6 efter 15 minuter, Sävehof tvingades vid detta tillfälle ta en timeout och tränaren Kristian Berndtsson pratade igenom hur man skulle få stopp på Redbergslids anfallsspel.

I halvtid var ställningen 13-15 till Redbergslids fördel.

I mitten av andra halvlek lyckades Sävehof vända underläge 18-20, till ledning 24-21.  Med 10 minuter kvar av matchen var ställningen 26-23 till hemmalaget och många trodde att matchen skulle sluta med hemmaseger. Redbergslid lyckades som så många gånger förra jobba sig tillbaka målmässigt. När Redbergslidspelaren Niclas Fingren utökade Redbergslids ledning till 29-27 med mindre än 3 minuter kvar var segern nära.

Sävehof släppte inte in något mer mål och med endast två sekunder kvar av matchen kvitterade hemmalaget till 29-29 genom Pouya Norouzinezhad. Med tanke på hur mycket denna matchen svängde så får man konstatera att resultatet var rättvist.

Sävehof behåller den sista slutspelsplatsen medan Redbergslid kämpar vidare i kampen om slutspel. I nästa matchen spelar Redbergslid mot Önnered och Sävehof möter Guif.

I gårdagens andra match vann topplaget Malmö med 28-25 mot OV Helsingborg.