Foto: Bildbyrån

Två av tennisvärldens största genom tiderna gjorde upp i semifinalen i Australian Open. Det började bra för Roger Federer men Djokovic tog sedan över matchen och kunde ta sig vidare till final efter 7-6, 6-4 och 6-3. 

Tillsammans har de båda spelarna 13 stycken Australian Open titlar och någon av Federer eller Djokovic har lyft pokalen i turneringen sedan 2015.

Nu ställdes de mot varandra redan i semifinalen och det bjöds på högklassig tennis. Federer som under turneringen har hämmats av småskador såg pigg ut och i första set gick han upp till en 5-2 ledning. Men Djokovic som spelat bra tennis genom hela turneringen kunde svara upp och vända setet till seger efter tiebreak med 7-6.

Andra set var också det jämt mellan de båda spelarna. De vann sina respektive serve-game upp till ställningen 4-4 innan Djokovic kunde bryta Federers serve och vinna setet med 6-4 och gå upp till 2-0 i set.

Tredje set började precis som andra set, de vann sina egna serve-game och de följdes åt fram till 2-2 innan Djokovic vann sitt game till 3-2 och sedan återigen kunde bryta Federers serve och gå upp till 4-2 i setet. Djokovic vann sedan tredje set med 6-3 och kunde vinna matchen med tre raka set.

I finalen för Djokovic väntar antigen 5:e rankade Dominic Thiem eller 7:e rankade Alexander Zverev, deras semifinal spelas under fredagen.