Foto: Bildbyrån

Hammarby väljer att stärka sin trupp ytterligare med Abdul Khalili och målvakten David Ousted. Sportchefen Jesper Jansson visar med värvningarna att man vill vara med och utmana om både cup-guld och SM-guld.

Den 27 åriga Abbe Khalili som var en viktig spelare när Sverige överraskande tog guld i U21-EM 2015 har sedan 2014 spelat i turkiska ligan. Med över 130 matcher i turkiska ligan är det en rutinerad spelare som Hammarby värvar. Mittfältaren Khalili har tidigare spelat allsvensk fotboll för Helsingborgs IF och blir den andra mittfältaren som förstärker Hammarby under årets transferfönster.

Så här säger Abbe Khalili till Hammarbys hemsida.

– När jag lämnade Turkiet för att testa något nytt kände jag att Hammarby var ett bra alternativ. Hammarby spelar en fantastisk fotboll, om inte den bästa fotbollen i Sverige, och det är en klubb som vill vinna titlar och spela i Europa, detsamma som jag vill, så i slutändan var det ett ganska enkelt val för mig.

Den andra spelaren som Hammarby värvar är den danska målvakten David Ousted. Ousted var med på Hammarbys träningsläger i Portugal och spelade senast för Chicago Fire i MLS. David Ousted är 35 år och gillar att styra sin backlinje. Så här beskriver han vilket intryck han har fått från sitt nya klubb.

– Jag är väldigt glad över att vara här. Det är en fantastisk klubb och riktigt skön stämning i laget, så det känns fantastiskt. Jag har alltid sagt att om jag kommer tillbaka till skandinavisk fotboll så ska det vara till en klubb som vill vinna titlar, och Hammarby har den ambitionen vilket var en viktig del för mig att fatta det här beslutet.

För Hammarby väntar på måndag match i Svenska Cupen mot Varberg BoIS.