Foto: Bildbyrån

Med endast 10 poäng efter 24 spelade matcher väljer nu OV Helsingborg att sparka sin tränare Krister Lindgren. Ny ansvarig blir Mats Engblom.

Helsingborg har haft en tuff säsong i handbollsligan. Laget ligger näst sist i tabellen och nu väljer man att göra sig av med huvudtränaren Krister Lindgren.

Sportchefen Filip Karlsson skriver så här i ett pressmeddelande:

– OV:s herrsportgrupp har under en tid haft en löpande dialog med Krister Lindgren och vi har nu ömsesidigt kommit fram till att en förändring kring truppen är nödvändig.
Laget går på fredag in i slutfasen av serien med ett prekärt läge i tabellen och åtta matcher ska spelas på ca fem veckor. Vi tror att denna förändring ökar våra chanser att nå vår målsättning.

Som hjälp på bänken kommer Mats Engblom få en riktig handbollsprofil nämligen Per Carlén.

Carlén som var en viktig kugge under åren Bengt Johansson var förbundskapten har förutom en aktiv spelarkarriär även varit tränare för bland annat Flensburg-Handewitt och Hamburg i tyska Bundesliga. Det senaste tränaruppdraget Carlén hade var när han var förbundskapten för Israel.

På fredag spelar OV Helsingborg sin första match med nya huvudtränaren Mats Engblom när man gästar Lugi i ett hett Skånederby.