Det bjuds på högklassig sport under helgen. Vi har plockat ut fyra intressanta spel att hålla ett extra öga på. 

Skidskytte VM – 12.5 km Masstart Damer

Vad: Skidskytte VM

Den sista tävlingen under skidskytte-VM ska avgöras för damerna. Sverige har fortfarande inte tagit en medalj men flera fjärde placeringar har det blivit. Framförallt är det Hanna Öberg som som precis missat pallen i flera tävlingar. Tre stycken fjärdeplaceringar har det blivit än så länge i tävlingen för Öberg.

Masstarten är annars en gren som hon gillar, hon vann den totala världscupen i masstart säsongen 2018/2019. Men likt tävlingarna i årets VM i Antholz så kom Öberg fyra på på hemma VM i Östersund förra året.

Men jag tror det är en revanschsugen Öberg som kommer komma till start. Alla fjärdeplaceringar under tävlingen har gjort henne än mer motiverad att bevisa att hon hör hemma på pallen.

Så i det här tipset går vi ut hårt och tror på svenskt guld. Öberg är en ruskigt stabil skytt med snabba tider på vallen så får hon till det som vi vet att hon kan prestera kommer det räcka hela vägen till ett guld.

Vårt tips är: Att Hanna Öberg vinner guld till oddset 5.00. Oddset hittade vi hos Betsson

Tävlingen startar 23/2, klockan 12.30

Chelsea – Tottenham 

Vad: Fotboll, Premier League

Londonderby i Premier League och två lag som kämpar om den fjärde och sista Champions League platsen i tabellen. Där det endast skiljer en poäng mellan lagen.

Man kan tänka sig att oddsen på dessa två lagen borde vara jämna inför den här matchen? Men så är det icke, Chelsea är stora favoriter att vinna den här matchen om man ser till vad spelbolagen tror. Detta trots att Tottenham har en bättre form i ligan, hur kommer detta sig är ju frågan?

Jo svaret ligger i skador och truppläget i bortalaget. Vem ska göra målen är frågan? Kane är skadad, Son är skadad, Eriksen är såld och ingen ersättare har plockats in.

Tottenham fick även bevis på att anfallsspelet inte alls stämmer när laget tog emot RB Leipzig i Champions League under veckan. Deli Alli som nu behöver ta en än mer större roll med de andra spelarna borta sprang mest runt och var frustrerad och anfallaren för kvällen Lucas fick inte mycket uträttat och Tottenham förlorade den matchen med 1-0.

Nu ställs man mot ett Chelsea som inte haft något Europaspel under veckan och har helt kunnat fokusera på den här matchen och ser man historiskt sett så har Tottenham ofantligt svårt att vinna mot Chelsea på bortaplan endast 2(!) seger sedan Premier League startade 1992 har det blivit för Tottenham på Stamford Bridge.

Vårt tips är: Chelsea vinner till oddset 1.71. Oddset hittade vi på ComeOn

Matchen spelas lördag 22/2, klockan 13.30

AIK – Jönköping Södra

Vad: Fotboll, Svenska Cupen

Den svenska fotbollssäsongen ska äntligen dra igång igen och vi startar upp med svenska cupen. Grupp 4 med AIK, Jönköping Södra, Kalmar FF och Örgryte är ett riktigt getingbo och helt klart den mest öppna gruppen när det kommer till vilket lag som ska kvalificera sig för kvartsfinal.

AIK måste verkligen satsa på svenska cupen då deras mål är att spela i Europa och deras enda chans för detta är att själva vinna cupen alternativt förlita sig på att något av Malmö, Hammarby eller Djurgården vinner.

Hemmalaget har till den här säsongen valt att ändra spelsätt och vara mer offensiva än tidigare år. Vi får se hur Rikard Norling får ihop detta under säsongen.

Det man vet sedan tidigare är att det alltid tar tid för ett lag att ändra spelsätt innan det sitter och det har visat sig under försäsongen för AIK då resultaten varit varierande.

Jönköping å andra sidan har spelat fyra träningsmatcher mot kvalificerat motstånd och hållit jämna steg med både Malmö och Norrköping samt vunnit mot Örebro. Enda riktiga bottennappet under försäsongen var förlusten mot Norrby med 1-0.

Ett hemmalaget som kommer gå framåt och vara offensiva med ett nytt spelsätt mot ett bortalag som kan kontra och spela på ytor. Det är som upplagt för att båda lagen ska göra mål i denna match.

Vårt tips är: Båda lagen gör mål till oddset 1.87. Oddset hittade vi på NoAccountBet

Matchen spelas söndag 26/1, klockan 18.00

Luleå – Färjestad

Vad: SHL

Ettan mot tvåan i SHL, ett riktigt toppmöte väntar på lördag.

Vinner Luleå den här matchen så ska det mycket till att laget inte ska vinna serien då Luleå inför matchen leder serien med sju poäng med nio omgångar kvar att spela.

Luleå kommer till den här matchen med sju raka hemmasegrar, Färjestad dock har haft en tyngre period på bortaplan. Nu blev det förvisso seger senast mot Örebro på bortaplan på övertid med 4-3. Men innan dess hade laget sju raka förluster på bortaplan.

Men Färjestad har trivs upp i Luleå den här säsongen och av Luleås totalt 3 förluster under säsongen på hemmaplan har två av dessa varit mot just Färjestad.

Det är ofta jämna matcher när lagen möts och inte sällan målrika också av de fem senaste mötena har bara en match av dessa slutat med under 5 mål.

Jag tror att lördagens match kommer bli en underhållande historia med två lag som verkligen spelar bra ishockey och detta kommer göra att mycket chanser kommer skapas, förvaltar lagen bara chanserna på bästa sätt så kan det rassla iväg.

Vårt speltips är: Över 5.5 mål i matchen till oddset 2.15. Oddset hittade vi på Snabbare

Matchen spelas lördag 22/2, klockan 15.15

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på resultat.nu är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.