Foto: wikemedia

Växjö besegrade Frölunda med 3-2 och klara för åttondelsfinal i SHL, detta sedan Brynäs förlorade sin match mot Rögle med 6-4.

Med tre omgångar kvar av SHL så är det nu klart vilka 10 lag som kommer att göra upp i årets slutspel.

Det blir Växjö som tar den sista slutspelsplatsen, detta efter att laget besegrade Frölunda med 3-2 på hemmais samtidigt som Brynäs förlorade borta mot Rögle.

SHL är uppbyggt med att de sex främsta lagen tar sig direkt till kvartsfinal, medans lag 7-10 spelar åttondelsfinaler om de två sista platserna.

Den stora kampen som finns i årets tabell är vilka sex lag som går direkt till kvartsfinal. Här är det redan klart att Luleå, Skellefteå. Färjestad och Rögle tar fyra av dessa platser. I kampen om de två sista direktplatserna är det fördel HV71 och Djurgården som har fem poäng mer än 7e placerade Frölunda med tre omgångar kvar att spela.

I nästa omgång möts Frölunda och HV71 i Scandinavium och då kan HV71 säkra sin kvartsfinalplats.

I botten av tabellen är det klart att Leksand och nykomlingen IK Oskarshamn kommer att få kvala sig kvar. Detta gör man i en matchserie bäst av 7 med lag från Hockeyallsvenskan.

Linköping och Brynäs har spelat klart för denna säsong och kan redan nu börja förbereda sig för spel i SHL säsongen 20/21.

Åttondelsfinalerna i SHL startar lördagen den 14 mars.