NBA-säsongen drar igång med 22 lag 30 juli. Samtliga lag spelar i Orlando för att avgöra seedning inför slutspelet, dit 16 lag går.

Världens bästa basketliga, NBA, startar snart igen. Lagen är nu samlade inom ett specifikt område på Disneyland i Orlando för att ladda upp inför återstarten av ligan.

Innan säsongens officiella återstart ska lagen spela ett gäng träningsmatcher, innan allvaret börjar igen 30 juli. Samtliga träningsmatcher och tävlingsmatcher kommer spelas över tre arenor i Orlando.

Av de 30 lag som spelar i ligan till vardags, är 22 lag med och slåss om slutspelsplatserna. Det är de 22 bästa lagen från ligans totala tabell. Nio lag från den östra konferensen deltar och hela 13 lag från den västra.

Seedningsmatcher

Från den 30 juli fram till den 14 augusti, kommer det spelas seedningsmatcher, där lagen spelar åtta matcher vardera för att avgöra vilken seedning man får till slutspelet. Man behåller därmed sina poäng från den ordinarie säsongen och spelar matcher utifrån dem.

Play In

Det kan behöva spelas så kallade ”Play In-matcher”. Om detta spelas, så är det med anledning av att två lag hamnar på samma poängsnitt efter de åtta spelade seedningsmatcherna. Det gäller i sådant fall de lag som hamnar åtta eller nia.

Slutspelet

NBA-slutspelet börjar från och med 17 augusti. Det kan hända att det blir någon dag tidigare, beroende på om några matcher genom Play In spelas. Matcherna spelas i vanliga serier i bäst av sju. Hit tar sig 16 lag och placeras på varsin sida av slutspelsträdet.

När ett lag väl har åkt ut ur slutspelet, lämnar man Orlando efter att man utfört de hälsoprotokoll som ska göras.

Samtliga 22 lag som är kvar i NBA säsongen 19/20

Östra konferensen:
Boston Celtics
Brooklyn Nets
Indiana Pacers
Miami Heat
Milwaukee Bucks
Orlando Magic
Philadelphia 76ers
Toronto Raptors
Washington Wizards

Västra konferensen:
Dallas Mavericks
Denver Nuggets
Houston Rockets
Los Angeles Clippers
Los Angeles Lakers
Memphis Grizzlies
New Orleans Pelicans
Oklahoma City Thunder
Phoenix Suns
Portland Trail Blazers
Sacramento Kings
San Antonio Spurs
Utah Jazz

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här