Foto: Bildbyrån

Malmö FF har hittat formen i Allsvenskan. Under söndagen vann man rättvist mot IFK Göteborg med 0-3 på bortaplan efter mål av Anders Christiansen, Jo Inge Berget och Amin Sarr.

I torsdags stod IFK Göteborg som segrare mot Malmö FF i Svenska Cupen efter 120 minuter fotboll på Gamla Ullevi. Under söndagen var det dags igen. Men denna gång skulle det bli MFF:s tur.

Skåningarna fick en rivstart på matchen och IFK Göteborg hade knappt rört bollen innan domaren Mohammed Al-Hakim pekade på straffpunkten i matchminut fyra, efter en hands på Patrik Karlsson-Lagemyr.

Straffen förvaltades på bästa sätt av Malmös danske lagkapten Anders Christiansen. Mittfältaren satte bollen i mitten medan Blåvitts målvakt Giannis Anestis slängde sig till sitt högra hörn.

Rivstarten gav Malmö mersmak och man fortsatte att trumma på, vilket skulle ge utdelning ännu en gång. För i den 18:e minuten fick laget hörna, Christiansen slog den, Erdal Rakip skarvade och 19-årige Amin Sarr stod på bortre och nickade in sitt första allsvenska mål i karriären. Yttermittfältaren fick göra sin första start i Allsvenskan och tackade Jon Dahl Tomasson för förtroendet genom att göra 0-2.

Resultatet stod sig i halvtid men det var ett IFK Göteborg som hade ryckt upp sig. Men de skulle inte hota MFF tillräckligt. I den andra halvleken kunde istället norrmannen Jo Inge Berget virka in 0-3 vilket till slut blev slutresultatet.

Den revanscherande vinsten från cupfinalen i torsdags innebär att Malmö går om IFK Norrköping i toppen och är ny tabelletta, dock med ett Peking med en match mindre spelad.

IFK Göteborg har det fortsatt tungt i Allsvenskan och placerar sig på en elfte plats.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här