Foto: Bildbyrån

Emil Roback lämnar Hammarby för spel i den italienska storklubben AC Milan. Den 17-åriga forwarden lämnar på en gång, det meddelar klubben på sin hemsida.

Förra veckan började det florera rykten kring Hammarbys unga anfallare Emil Roback. Talangen har endast gjort ett framträdande för Bajens A-lag i mötet med IFK Göteborg i cupen. Trots det har flera europeiska storklubbar ryckt i honom. Och nu står det klart. Emil Roback har skrivit på för storklubben Milan.

Enligt italienska tidningen La Gazzetta ska Hammarby ha fått runt 20 miljoner kronor för 17-åringen. Övergången gör sportchef Jesper Jansson nöjd och han avslöjar samtidigt att en annan klubb var aktuell.

Vi är väldigt stolta över att vi får till en så här stor övergång för en spelare från vår akademiverksamhet. Flera stora klubbar i Europa har velat få över Emil, och nu på slutet har Hammarby varit överens med två klubbar, så det är alltså Emil som gjort det slutgiltiga valet. Förhandlingarna med AC Milan har varit en positiv erfarenhet, och vi har haft en god dialog under hela den här processen, säger han till Hammarbys hemsida.

Kontraktet är enligt uppgifter på tre år. Emil Roback lär få börja spela i Milans Primavera-lag till en början.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här